Get Adobe Flash player

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

1η Πανελλήνια συνάντηση scale (& arf scale) αερομοντέλων

 

 

Η Ένωση Αερομοντελιστών Μουδανιών διοργανώνει την πρώτη Πανελλήνια συνάντηση scale (& arf scale)   αερομοντέλων  η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 -15 & 16 Ιουνίου 2019 στο μοντελοδρόμιο του Ζωγράφου του Δήμου Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής.

Το γενικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 

10.00 Προσέλευση συμμετεχόντων με τα αερομοντέλα που θα λάβουν μέρος στην πτητική επίδειξη, για την προσαρμογή στις συνθήκες (προαιρετικά)

14.00 Πρόχειρο γεύμα (BBQ) στο χώρο του μοντελοδρομίου.

18.00 Πέρας δοκιμών και αποχώρηση από το μοντελοδρόμιο.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

10.00 Έναρξη εκδήλωσης - Προσέλευση επισκεπτών. Διαγωνισμός  για την πιο ρεαλιστική πτήση με πρόγραμμα που θα επιλέξει ελεύθερα ο κάθε χειριστής , ανάλογα και με τις δυνατότητες του κάθε μοντέλου.

14.00 Πέρας εκδήλωσης. Απονομές – βραβεύσεις.

14.30 Πρόχειρο γεύμα (BBQ) στο χώρο του μοντελοδρομίου.

18.30 Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο αλιευτικών σκαφών και εργαλείων στα Ν. Μουδανιά.  

21.30 Ζωντανή συναυλία στο χώρο του μοντελοδρομίου με το Τόλη Σοφιανό. Η βραδιά θα κλείσει με show πυροτεχνημάτων.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

10.00 Έναρξη εκδήλωσης - Προσέλευση επισκεπτών. Πτητικές και στατικές επιδείξεις αερομοντέλων.

15.00 Πέρας εκδήλωσης. Απονομές αναμνηστικών.

15.30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά).

 ι. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενδέχεται να τροποποιηθεί  ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. 

ιι. Τα γεύματα (ΒΒQ) στο μοντελοδρόμιο , η επίσκεψη στο Μουσείο και η συναυλία δεν έχουν κόστος συμμετοχής.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1. Χώροι Δραστηριοτήτων και Διαδικασίες Πτήσεων

α. Η στατική έκθεση των αερομοντέλων θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά προστατευμένο χώρο (λυόμενη κλειστή τέντα ) που θα στηθεί ειδικά για την εκδήλωση με περιορισμένο χώρο για την κίνηση των επισκεπτών.

 β. Ο χώρος πτήσεων των αερομοντέλων ορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες  ασφάλειας του μοντελοδρομίου σε σχήμα «σταδίου», με max απόσταση από το χώρο παρακολούθησης τα 300 μέτρα (900 ft) και με min απόσταση από το σημείο τα 50 μέτρα (150 ft). Με εξαίρεση την αποπροσγείωση ή το “touch and go” οι πτήσεις θα γίνονται σε ύψος max 120 m (400 ft) και min 10 m (30 ft). 

 γ. Εκκίνηση και τροχοδρόμηση των αερομοντέλων γίνεται μόνο με άδεια του τελετάρχη. Ο συμμετέχων ενεργοποιεί τον πομποδέκτη και τον κινητήρα για προετοιμασία σε ειδική περιοχή. Με νέα εντολή τροχοδρομεί και εισέρχεται στον διάδρομο απογείωσης τηρώντας τις διαδικασίες που του υποδεικνύονται.

Η μέγιστη διάρκεια της κάθε πτήσης θα είναι έως 15 λεπτά με αυστηρή εφαρμογή των περιορισμών της παραγράφου β. 

Κατά την διάρκεια της πτητικής επίδειξης ο χειριστής θα πρέπει να συνοδεύεται από βοηθό ανάλογης ικανότητας. Μετά την προσγείωση ο χειριστής τροχοδρομεί αντίστροφα έως το σημείο του τροχόδρομου που θα του υποδειχθεί και απενεργοποιεί κινητήρα και πομποδέκτη. 

2. Διοργάνωση

Η επάνδρωση των θέσεων ευθύνης από πλευράς διοργανωτή έχουν ως  εξής: 

 α.   Επικεφαλής της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΜ.

 β.   Τελετάρχης με ευθύνη για την εφαρμογή του προγράμματος και των διαδικασιών ο Γραμματέας του ΔΣ της ΕΑΜ.

 γ.   Υπεύθυνοι ασφάλειας, διαχείρισης πλήθους και εφαρμογής κανόνων κίνησης και χωροταξίας δύο (2) άτομα. 

 δ.   Υπεύθυνοι τεχνικού ελέγχου αερομοντέλων  δύο (2) άτομα.

3. Συμμετοχές.

α. Οι οριστικές συμμετοχές για την εκδήλωση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί  έγκαιρα δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 με email στις διευθύνσεις  που ακολουθούν. 

β. Επισυνάπτονται φόρμες συμπλήρωσης συμμετοχής είτε ομαδικά είτε ατομικά. Αυτές θα πρέπει να σταλούν έγκαιρα με email στις διευθύνσεις που ακολουθούν μέχρι αυτή την ημερομηνία. 

γ. Στην στατική έκθεση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι αερομοντελιστές με όσα μοντέλα επιθυμούν. 

δ. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό και την  πτητική επίδειξη έχουν όσοι καλύπτουν τα παρακάτω: 

Ι. Όσοι είναι εγγεγραμμένα μέλη ή αθλητές σε αεραθλητικά σωματεία αναγνωρισμένα από την ΕΛΑΟ και έχουν ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΙΙ. Ομάδες που εκπροσωπούν ιδιωτικά μοντελοδρόμια, ή μεμονωμένα άτομα μετά από σχετική γνωστοποίηση αποδοχής των όρων συμμετοχής και της προκήρυξης και εφ’ όσον μέχρι την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 καταθέσουν το ομαδικό ή ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο να αναφέρει ρητά ότι καλύπτονται ασφαλιστικά και πέραν των δικών τους χώρων δραστηριοτήτων.

ΙΙΙ. Οι έχοντες κατά ομολογία την ικανότητα χειρισμού του αερομοντέλου, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό γι’ αυτό. Σε περίπτωση που κάποιος είναι σχετικά νέος και επιθυμεί να λάβει μέρος στην πτητική επίδειξη και δεν πληροί τον συνδυασμό χρόνου πτήσεων και την κοινή ομολογία συναθλητών και παραγόντων που γνωρίζουν την ικανότητα του, τότε με έγγραφη σύσταση του ΔΣ του σωματείου του μπορεί να λάβει μέρος, καταθέτοντας την δήλωση αυτή στην γραμματεία της εκδήλωσης. 

Άτομα που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πτητικό τμήμα της εκδήλωσης θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τον διοργανωτή για την σύναψη ειδικού ασφαλιστικού συμβολαίου για το σκοπό της εκδήλωσης.  

• Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν  πομποδέκτες τηλεκατεύθυνσης που να εκπέμπουν στις παρακάτω συχνότητες*:

             1. Συχνότητα 2,4 GHz 

             2. Συχνότητα 34.995 έως 35.225 ΜHz 

             3. Συχνότητα 40.665, 40.675, 40.685, 40.695 ΜHz 

οι οποίες είναι εγκεκριμένες και αναγνωρισμένες – χωρίς να απαιτείται ειδική αδειοδότηση κατοχής και χρήσης, για αερομοντέλα από την αρμόδια αρχή ραδιοσυχνοτήτων (Ε.Ε.Τ.Τ.) και αποτελούν Νόμο του κράτους ΦΕΚ 399/3-4-2006 .

           ** για να έχει ισχύ η ασφάλιση αστικής ευθύνης και σωματικών βλαβών, όπως  προβλέπεται από τον Νόμο.

Σημείωση:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλη συχνότητα από συμμετέχοντα, εάν αποδεδειγμένα – εγγράφως με έγκριση της Ε.Ε.Τ.Τ. – καταθέσει άδεια κατοχής και χρήσης αυτής η οποία θα συμπεριλαμβάνεται ως όρος στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του.

• Αποκλείονται από την πτητική επίδειξη τα αερομοντέλα άνω των 25kgr, ακόμη και εάν καλύπτονται όλες οι λοιπές απαιτήσεις, με το δεδομένο ότι ισχύουν ειδικοί κανονισμοί αξιοπλοΐας προκειμένου να είναι καλυμμένα ασφαλιστικά. 

4. Επικοινωνία 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Υπεύθυνος επικοινωνίας 

Στεργιούδης Στυλιανός τηλ. 6973 431483

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη για την πρόσβαση στο μοντελοδρόμιο θα βρείτε εδώ

 

EAM

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού

Κατηγορίας Ηλεκτροκίνητων Ανεμοπτέρων

F5J - GR

 

1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η Ένωση Αερομοντελιστών Μουδανιών μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αερομοντελισμού και απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, προσκαλεί όλα τα σωματεία μέλη της ΕΛ.Α.Ο., με ενασχόληση στο αεράθλημα του Αερομοντελισμού, να λάβουν μέρος στους Περιφερειακούς Αγώνες Αερομοντελισμού στην κατηγορία F5J GR, που θα γίνουν στο Μοντελοδρόμιο της ΕΑΜ, στην περιοχή του Ζωγράφου Χαλκιδικής του Δήμου Ν. Προποντίδας (πρώην Μουδανιών) την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012. Οι αγώνες αυτοί προσμετρούν στην ετήσια αξιολόγηση των σωματείων.

>Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον οργανωτή το αργότερο έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012. Συμμετοχές πέραν της ημερομηνίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές.

Ακολουθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες για τον αγώνα:

1. Αγώνας:

Περιφερειακοί Αγώνες Αερομοντέλων κατηγορίας F5J GR.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αθλητών που είναι δυνατόν να δηλώσει το κάθε σωματείο.

Θα διεξαχθούν κατ’ ελάχιστον 5 βαθμολογούμενοι γύροι πτήσεων.

Για να διεξαχθούν οι αγώνες θα πρέπει στον τεχνικό έλεγχο που προηγείται των αγώνων να έχουν περάσει με επιτυχία τουλάχιστον 4 αθλητές και να έχουν δηλώσει συμμετοχή 2 τουλάχιστον σωματεία.

2. Πρόγραμμα Αγώνων:

Κυριακή 21 Οκτωβρίου              Τεχνικός Έλεγχος 09:30
  Έναρξη Πτήσεων Αγώνα                               10:00

Δεν θα γίνονται πτήσεις αγώνων πέραν της 18:00.

Τελικά αποτελέσματα θα θεωρούνται έγκυρα εφόσον ολοκληρωθούν τουλάχιστον 4 γύροι. Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι δυνατόν να τροποποιηθεί, ως προς τον χρόνο έναρξης, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών.

Αθλητής συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη μόνο εφόσον αγωνιστεί, έστω και αν βαθμολογηθεί με 0.

Για να προσμετρήσει η συμμετοχή του αθλητή, στην ετήσια αξιολόγηση του σωματείου, ο αθλητής θα πρέπει να αγωνιστεί σε όλους τους προβλεπόμενους για την κατηγορία βαθμολογούμενους γύρους, και η τελική βαθμολογία του να μην είναι 0.

3. Οργανωτής:

Οργανωτής είναι η Ένωση Αερομοντελιστών Μουδανιών. Την εποπτεία της διοργάνωσης έχει η Επιτροπή Αερομοντελισμού.

4. Χώρος Αγώνων:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Μοντελοδρόμιο της Ένωσης Αερομοντελιστών Μουδανιών που βρίσκεται στο Ζωγράφου Χαλκιδικής στην περιοχή Μουδανιών. Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη θα βρείτε στο site του συλλόγου www.eam-rc.gr

5. Αθλητές:

Κάθε αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της ΕΛΑΟ. Κάθε σωματείο εκτός από τους αθλητές, οφείλει να δηλώσει και τον αρχηγό της ομάδας. Αρχηγός Ομάδας είναι δυνατόν να είναι και αθλητής που συμμετέχει στους αγώνες. Για να γίνει επίσης δεκτή η δήλωση συμμετοχής, το σωματείο θα πρέπει μην έχει οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΛΑΟ.

6. Κανονισμοί Αγώνων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους ισχύοντες αγωνιστικούς κανονισμούς της ΕΛΑΟ. Οι τρέχοντες κανονισμοί υπάρχουν στο Internet, www.elao.gr.

7. Αλυτάρχης – Κριτές

Ο αλυτάρχης του αγώνα καθώς και οι προβλεπόμενοι κριτές θα οριστούν με πρόταση του σωματείου προς την Επιτροπή Αερομοντελισμού και έγκριση του ΔΣ της ΕΛΑΟ.

8. Έπαθλα:

Θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα στους τρεις πρώτους νικητές, και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Η τελετή απονομής θα γίνει μετά το τέλος της διεξαγωγής των αγώνων με μέριμνα της Ένωσης Αερομοντελιστών Μουδανιών.

9. Συχνότητες:

Επιτρέπεται η χρήση των παρακάτω περιοχών συχνοτήτων :

34.995 έως 35.225 Mhz

40.665 έως 40.695 ΜΗz

και 2.4 GHz.

10. Υποβολή Ενστάσεων

Είναι δυνατόν να υποβληθεί ένσταση σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς της FAI, Section 4b, item B.14. Η ένσταση για να συζητηθεί από την Ελλανόδικο επιτροπή πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το ποσό που προβλέπεται από τους Διεθνείς Κανονισμούς (50,00€), το οποίο θα επιστραφεί στο σωματείο, σε περίπτωση που η ένσταση του γίνει δεκτή.

Ένσταση είναι δυνατόν να υποβληθεί μόνο από τον αρχηγό της ομάδας συμμετέχοντος σωματείου. Το σωματείο θεωρείται ότι μετέχει των αγώνων εφόσον αθλητής του, καταρχάς δηλώσει συμμετοχή και παρουσιαστεί στον τεχνικό έλεγχο. Στην ένσταση θα πρέπει να αναγράφεται το άρθρο του κανονισμού το οποίο παραβιάστηκε.

11. Ασφάλιση

Όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες πρέπει να είναι ασφαλισμένοι για αστική ευθύνη έναντι τρίτων είτε στην ασφάλεια που προσφέρει η ΕΛΑΟ ή σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Στην τελευταία περίπτωση μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί υποχρεωτικά και αντίγραφο του αντίστοιχου ασφαλιστηρίου συμβολαίου που να φαίνονται τόσο οι όροι όσο και η συμμετοχή του συμμετέχοντος στο συμβόλαιο αυτό. Οι όροι θα πρέπει να είναι ισοδύναμοι σε όλο το εύρος κάλυψης με το συμβόλαιο της ΕΛΑΟ

12. Επικοινωνία:

Θα σταλεί 2ο ενημερωτικό δελτίο την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, σε όσα σωματεία έχουν δηλώσει συμμετοχή, με όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, στον κ. Στεργιούδη Στέλιο τηλ. 6973 431483, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατεβάστε το Δελτίο Ενημέρωσης

Κατεβάστε την φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής

EAM

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού

Κατηγορίας Ηλεκτροκίνητων Ανεμοπτέρων

F5J - GR

 

1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η Ένωση Αερομοντελιστών Μουδανιών μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αερομοντελισμού και απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, προσκαλεί όλα τα σωματεία μέλη της ΕΛ.Α.Ο., με ενασχόληση στο αεράθλημα του Αερομοντελισμού, να λάβουν μέρος στους Περιφερειακούς Αγώνες Αερομοντελισμού στην κατηγορία F5J GR, που θα γίνουν στο Μοντελοδρόμιο της ΕΑΜ, στην περιοχή του Ζωγράφου Χαλκιδικής του Δήμου Ν. Προποντίδας (πρώην Μουδανιών) την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013. Οι αγώνες αυτοί προσμετρούν στην ετήσια αξιολόγηση των σωματείων.

>Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον οργανωτή το αργότερο έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013. Συμμετοχές πέραν της ημερομηνίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές.

Ακολουθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες για τον αγώνα:

1. Αγώνας:

Περιφερειακοί Αγώνες Αερομοντέλων κατηγορίας F5J GR.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αθλητών που είναι δυνατόν να δηλώσει το κάθε σωματείο.

Θα διεξαχθούν κατ’ ελάχιστον 5 βαθμολογούμενοι γύροι πτήσεων.

Για να διεξαχθούν οι αγώνες θα πρέπει στον τεχνικό έλεγχο που προηγείται των αγώνων να έχουν περάσει με επιτυχία τουλάχιστον 4 αθλητές και να έχουν δηλώσει συμμετοχή 2 τουλάχιστον σωματεία.

2. Πρόγραμμα Αγώνων:

Κυριακή 20 Οκτωβρίου              Τεχνικός Έλεγχος 09:30
  Έναρξη Πτήσεων Αγώνα                               10:00

Δεν θα γίνονται πτήσεις αγώνων πέραν της 18:00.

Τελικά αποτελέσματα θα θεωρούνται έγκυρα εφόσον ολοκληρωθούν τουλάχιστον 4 γύροι. Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι δυνατόν να τροποποιηθεί, ως προς τον χρόνο έναρξης, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών.

Αθλητής συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη μόνο εφόσον αγωνιστεί, έστω και αν βαθμολογηθεί με 0.

Για να προσμετρήσει η συμμετοχή του αθλητή, στην ετήσια αξιολόγηση του σωματείου, ο αθλητής θα πρέπει να αγωνιστεί σε όλους τους προβλεπόμενους για την κατηγορία βαθμολογούμενους γύρους, και η τελική βαθμολογία του να μην είναι 0.

3. Οργανωτής:

Οργανωτής είναι η Ένωση Αερομοντελιστών Μουδανιών. Την εποπτεία της διοργάνωσης έχει η Επιτροπή Αερομοντελισμού.

4. Χώρος Αγώνων:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Μοντελοδρόμιο της Ένωσης Αερομοντελιστών Μουδανιών που βρίσκεται στο Ζωγράφου Χαλκιδικής στην περιοχή Μουδανιών. Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη θα βρείτε στο site του συλλόγου www.eam-rc.gr

5. Αθλητές:

Κάθε αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της ΕΛΑΟ. Κάθε σωματείο εκτός από τους αθλητές, οφείλει να δηλώσει και τον αρχηγό της ομάδας. Αρχηγός Ομάδας είναι δυνατόν να είναι και αθλητής που συμμετέχει στους αγώνες. Για να γίνει επίσης δεκτή η δήλωση συμμετοχής, το σωματείο θα πρέπει μην έχει οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΛΑΟ.

6. Κανονισμοί Αγώνων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους ισχύοντες αγωνιστικούς κανονισμούς της ΕΛΑΟ. Οι τρέχοντες κανονισμοί υπάρχουν στο Internet, www.elao.gr.

7. Αλυτάρχης – Κριτές

Ο αλυτάρχης του αγώνα καθώς και οι προβλεπόμενοι κριτές θα οριστούν με πρόταση του σωματείου προς την Επιτροπή Αερομοντελισμού και έγκριση του ΔΣ της ΕΛΑΟ.

8. Έπαθλα:

Θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα στους τρεις πρώτους νικητές, και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Η τελετή απονομής θα γίνει μετά το τέλος της διεξαγωγής των αγώνων με μέριμνα της Ένωσης Αερομοντελιστών Μουδανιών.

9. Συχνότητες:

Επιτρέπεται η χρήση των παρακάτω περιοχών συχνοτήτων :

34.995 έως 35.225 Mhz

40.665 έως 40.695 ΜΗz

και 2.4 GHz.

10. Υποβολή Ενστάσεων

Είναι δυνατόν να υποβληθεί ένσταση σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς της FAI, Section 4b, item B.14. Η ένσταση για να συζητηθεί από την Ελλανόδικο επιτροπή πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το ποσό που προβλέπεται από τους Διεθνείς Κανονισμούς (50,00€), το οποίο θα επιστραφεί στο σωματείο, σε περίπτωση που η ένσταση του γίνει δεκτή.

Ένσταση είναι δυνατόν να υποβληθεί μόνο από τον αρχηγό της ομάδας συμμετέχοντος σωματείου. Το σωματείο θεωρείται ότι μετέχει των αγώνων εφόσον αθλητής του, καταρχάς δηλώσει συμμετοχή και παρουσιαστεί στον τεχνικό έλεγχο. Στην ένσταση θα πρέπει να αναγράφεται το άρθρο του κανονισμού το οποίο παραβιάστηκε.

11. Ασφάλιση

Όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες πρέπει να είναι ασφαλισμένοι για αστική ευθύνη έναντι τρίτων είτε στην ασφάλεια που προσφέρει η ΕΛΑΟ ή σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Στην τελευταία περίπτωση μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί υποχρεωτικά και αντίγραφο του αντίστοιχου ασφαλιστηρίου συμβολαίου που να φαίνονται τόσο οι όροι όσο και η συμμετοχή του συμμετέχοντος στο συμβόλαιο αυτό. Οι όροι θα πρέπει να είναι ισοδύναμοι σε όλο το εύρος κάλυψης με το συμβόλαιο της ΕΛΑΟ

12. Επικοινωνία:

Θα σταλεί 2ο ενημερωτικό δελτίο την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, σε όσα σωματεία έχουν δηλώσει συμμετοχή, με όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, στον κ. Στεργιούδη Στέλιο τηλ. 6973 431483, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατεβάστε το Δελτίο Ενημέρωσης

Κατεβάστε την φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής

EAM

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού

Κατηγορίας Ηλεκτροκίνητων Ανεμοπτέρων

F5J - GR

 

2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ν. Μουδανία, 17 Οκτωβρίου 2012

Μετά την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στους Περιφερειακούς Αγώνες Αερομοντελισμού της κατηγορίας Ηλεκτρικών Ανεμοπτέρων F5J GR,  που θα γίνουν στο Μοντελοδρόμιο της Ένωσης Αερομοντελιστών Μουδανιών, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 οι συμμετοχές είναι οι παρακάτω:

 

  Αθλητής Σωματείο Συχνότητα
1 Θεοδωρίδης Παύλος Αερ. Σερρών 2.4
2 Μαδεμλής Ιωάννης Αερ. Σερρών 2.4
3 Μπονόβας Βασίλειος Αερ. Σερρών 2.4
       
4 Κωνσταντακάτος Ιωάννης ΕΑΑ 35.110
5 Ιωαννίδης Κωνσταντίνος ΕΑΑ 35.220
       
6 Γεωργόπουλος Σπύρος ΕΑΘ 2.4
7 Γιακομίδης Νίκος ΕΑΘ 2.4
8 Γκιούλογλου Δημήτρης ΕΑΘ 2.4
9 Γραμματικάκης Νίκος ΕΑΘ 2.4
10 Δημητριάδης Γιώργος ΕΑΘ 2.4
11 Ζαρίφης Αθανάσιος ΕΑΘ 2.4
12 Καζακλής Τάσος ΕΑΘ 2.4 / 35.060
13 Κοσμίδης Αριστείδης ΕΑΘ 2.4
14 Παπαδόπουλος Άγγελος ΕΑΘ 2.4
15 Παπαδόπουλος Βασίλης ΕΑΘ 2.4
16 Παραστατίδης Μπάμπης ΕΑΘ 2.4
17 Παυλίδης Γεράσιμος ΕΑΘ 2.4
18 Ρείζης Σωτήρης ΕΑΘ 2.4
19 Σπυριάδης Κώστας ΕΑΘ 2.4
20 Σταμάτης Πέτρος ΕΑΘ 2.4
       
21 Μαρκούσης Αναστάσιος ΟΑΜΕΛ 2.4
       
22 Ασβεστάς Νικόλαος ΕΑΜ 2.4
23 Νένδος Στυλιανός ΕΑΜ 2.4

 

 Οι υπεύθυνοι των σωματείων καθώς και οι αρχηγοί των ομάδων παρακαλούνται να ενημερώσουν τους αθλητές τους, για την συχνότητα που θα κάνουν χρήση, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα.

Σε περίπτωση χρήσης δεύτερου ή τρίτου μοντέλου, και αυτό θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με την αυτή συχνότητα. Δεν επιτρέπεται αλλαγή συχνότητας χωρίς την άδεια του αλυτάρχη.

Θα σχηματιστούν 2 ομάδες ανά γύρο.

Προγραμματίζονται να γίνουν έως και 6 γύροι, και αυτό θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται ως εξής:

Κυριακή 21 Οκτωβρίου              Τεχνικός Έλεγχος 09:30
  Έναρξη Πτήσεων Αγώνα                               10:00

Δεν θα γίνονται πτήσεις αγώνων πέραν της 17:00.

EAM

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού

Κατηγορίας Ηλεκτροκίνητων Ανεμοπτέρων

F5J - GR

 

2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ν. Μουδανία, 16 Οκτωβρίου 2013

Μετά την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στους Περιφερειακούς Αγώνες Αερομοντελισμού της κατηγορίας Ηλεκτρικών Ανεμοπτέρων F5J GR,  που θα γίνουν στο Μοντελοδρόμιο της Ένωσης Αερομοντελιστών Μουδανιών, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 οι συμμετοχές είναι οι παρακάτω:

 

  Αθλητής Σωματείο Συχνότητα
1 Αβραμίδης Δημήτριος ΑΕΓ 2.4
2 Αβραμίδης Χαράλαμπος ΑΕΓ 2.4
       
3 Θεοδωρίδης Παύλος Αερ. Σερρών 2.4
4 Παντζιούκας Γεώργιος Αερ. Σερρών 2.4
       
5 Βερνάρδος Βαγγέλης ΕΑΘ 2.4
6 Γαβανάς Χάρης ΕΑΘ 2.4
7 Γεωργόπουλος Σπύρος ΕΑΘ 2.4
8 Γιακομίδης Νίκος ΕΑΘ 2.4
9 Γραμματικάκης Νίκος ΕΑΘ 2.4
10 Δημητριάδης Γιώργος ΕΑΘ 2.4
11 Ζαρίφης Αθανάσιος ΕΑΘ 2.4
12 Καζακλής Τάσος ΕΑΘ 2.4
13 Κλειδαράς Ηλίας ΕΑΘ 2.4
14 Κοτζαερίδης Ηλίας ΕΑΘ 2.4
15 Παπαδόπουλος Βασίλης ΕΑΘ 2.4
16 Παραστατίδης Μπάμπης ΕΑΘ 2.4
17 Ρείζης Σωτήρης ΕΑΘ 2.4
18 Σπυριάδης Κώστας ΕΑΘ 2.4
19 Σταμάτης Πέτρος ΕΑΘ 2.4
20 Τερζήμπασης Σπύρος ΕΑΘ 2.4
21 Χρυσοβιτσάνος Στέφανος ΕΑΘ 2.4
       
22 Ασβεστάς Νικόλαος ΕΑΜ 2.4
23 Στεργιούδης Στυλιανός ΕΑΜ 35.050
24 Τατάρης Βασίλειος ΕΑΜ 2.4
       
25 Μαρκούσης Αναστάσιος ΟΑΜΕΛ 2.4
26 Μακρόπουλος Γεώργιος ΟΑΜΕΛ 2.4
27 Πλασταράς Θεόδωρος ΟΑΜΕΛ 2.4
28 Πουλιάνας Στέφανος ΟΑΜΕΛ 2.4
29 Σπυρόπουλος Ηλίας ΟΑΜΕΛ 2.4
       
30 Lazarkova Yuliya BUL 2.4
31 Ranov Konstantin BUL 2.4
32 Kanev Kancho BUL 2.4
33 Lazarkov Sotir BUL 2.4

 

 Οι υπεύθυνοι των σωματείων καθώς και οι αρχηγοί των ομάδων παρακαλούνται να ενημερώσουν τους αθλητές τους, για την συχνότητα που θα κάνουν χρήση, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα.

Σε περίπτωση χρήσης δεύτερου ή τρίτου μοντέλου, και αυτό θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με την αυτή συχνότητα. Δεν επιτρέπεται αλλαγή συχνότητας χωρίς την άδεια του αλυτάρχη.

Θα σχηματιστούν 2 ομάδες ανά γύρο.

Προγραμματίζονται να γίνουν έως και 6 γύροι, και αυτό θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται ως εξής:

Κυριακή 20 Οκτωβρίου              Τεχνικός Έλεγχος 09:30
  Έναρξη Πτήσεων Αγώνα                               10:00

Δεν θα γίνονται πτήσεις αγώνων πέραν της 17:00.